Въпреки паричната гаранция, защитата ще поиска най-леката мярка за Русинов - подписка..

Николай Русинов – Чеци беше и все още е удобният обвиняем за прокуратурата, „за да можем да  задоволим обществения интерес”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” неговият адвокат Иво Найденов.

 

След три месеца зад решетките основният заподозрян за убийството на Яна Кръстева беше пуснат под парична гаранция от15 хил. лева. Мярката бе наложена от Софийския градски съд, но тя подлежи на контрол от Апелативния съд, подчерта адвокат Найденов. Защитникът беше категоричен, че ще обжалва решението на съда, защото счита, че предположението за вината на Чеци не е обосновано.

 

„Единствено най-леката мярка е правилна и законосъобразена”, допълни Найденов. Мярката, която ще поиска защитникът, е така наречената подписка.

 

„Няма събрани доказателства, които да показват, че Русинов е извършител на убийството”, коментира адвокатът на Чеци.

 

Предположенията на Найденов са, че някой е бил с Яна, след като Русинов си е тръгнал. Причината за това са двата бели косъма, намерени в ръката и около гърдите на Яна.

 

След експертиза, направена в Австрия, се установи, че пет от общо седемте намерени косъма по тялото на момичето са от Русинов. Веднага след това органите освободиха първия обвиняем Пламен Трифонов и задържаха Чеци.

 

Целия разговор с адвокат Иво Найденов гледайте във видеото.