Жертвите бяха открити в опожареното им жилище в Дортмунд...

30-годишна българка е арестувана по подозрения, че е убила трите деца, които бяха открити в опожарения им апартамент в германския град Дортмунд в нощта на петък срещу събота.

 
Жертвите били на 4, 10 и 12 години.
 
Заподозряната е приятелка на бащата на малчуганите – 41-годишният турчин Мухарем Тюфекчи. Двамата били заедно от около девет месеца.
 
Когато избухнал пожара в кооперацията, в коятоживеело семейството, мъжът се намирал в кръчма наблизо. В апартамента спели дъщеря му Силан на 12 г. и синовете му Мехмет на 10 г. и Мустафа на 4 г.
 
Пожарната пристигнала светкавично и угасила пламъците. Пламъците не били нанесли сериозни щети на имота. 
 
За ужас на огнеборците обаче в дома те открили три детски тела. Само по-голямото братче все още дишало. Откарали го в реанимацията на местна болница, но лекарите не успели да спасят живота му.
 
По тялото му били установени множество прободни рани. Другите две деца също са загинали от насилие, а не от пожара, съобщиха полицията.
 
Първоначално като заподозрян за зверското престъпление е арестуван бащата. След разпит обаче той е освободен. По-късно по случая е задържана приятелката му, като много улики сочат, че тя е убиецът.
 
Жената се появила към 5.00 часа сутринта в кръчмата, в която седял приятелят й. Ръката й кървяла силно. Тя разказала, че е нападната от наркомани в местен парк. В този момент се чуло, че домът на Мухарем гори. Двамата изтичали в паника на улицата, където видели как линейка откарва окървавения 10-годишен Мехмет.
 
Турчинът планирал скоро да се прибере в родината си, заедно с децата си.
 
Майка им починала преди три години при нелеп инцидент, когато най-малкото й дете било на около годинка. Един ден тя излязла без ключове от жилището си, но вратата се хлопнала зад гърба й. Паникьосана, че бебето е само вътре, жената опитала да стигне до дома си, прескачайки по съседни балкони, но паднала и загинала на място.