Дърво се прекършило в основата преди седмица и се стоварило на улица...

Само преди два дни паднало дърво уби млад мъж в Бургас. Зрителите на Нова ТВ сигнализираха за опасни дървета и в Добрич. Преди седмица едно от тях се е прекършило от основата и се стоварило на пътя на ул. Хан Аспарух. По щастлива случайност в съседство не е имало хора или автомобили.

Дърветата по въпросната добричка улица са стари, над 50-годишни и с вида си често карат хората, преминаващи под тях, да изтръпват от страх. Екипът ни стана свидетел, че от дърво, паднало преди седмица, е останал само дънерът.

По думите на Милена Драгнева това дърво можело да падне върху някой, който минава оттам. Тя допълва, че голяма част от дърветата крият рискове, тъй като са изсъхнали.

„И като излезе вятър, направо големи клони си падат”, обяснява Милена.

Всеки ден тя минава ул. Хан Аспарух, за да излезе на разходка със сина си.  Признава,  че минава със страх.

От община Добрич признаха, че сигналът е основателен и е направен оглед, има и издадено предписание.

„Имаме издадена заповед за пет дървета в началото на улицата, които са потенциално опасни, и сме ги дали за отсичане на общинското предприятие в града, което се занимава с тези дейности. Това в най- скоро време ще бъде изпълнено”, обясни Ганка Пенева, гл. експерт „Озеленяване”.

От общинското звено „Озеленяване” признаха, че има доста дървета, които не са в добро състояние. Проблемът е в малкото хора, с които работят .

От общината Добрич очакват гражданите да подават сигнали за подобни потенциално опасни дървета, за да бъдат премахнати по-бързо и предотвратени нещастни случаи.

Репортер: Мария Добрева