Комисията за проверка на бивши управници е политическа атака, каза още червеният депутат...

Правомощията на Националната служба за охрана (НСО) трябва да се разширят още повече. Това заяви червеният депутат Румен Петков в ефира на предаването „Събуди се...”.

 
Коментарът му дойде по повод обсъждането на нови закони, които да регламентират дейността на службите за сигурност. То започна в петък на съвет при държавния глава Росен Плевнелиев.
 
„Искам да поздравя президента с инициирането на тази дискусия. Защото неизпипаният закон може да осакати една служба”, каза Петков.
 
И допълни, че би било напълно разбираемо, ако служителите на НСО бяха използвали оръжие срещу мъжа, който извади пистолет на вътрешния министър Цветан Цветанов преди няколко дни.
 
„Никой не трябваше да се сърди на тези момчета, ако бяха действали така”, категоричен бе Петков.
 
За комисията, която ще нищи случаи на корупция в бившата власт
 
„Всеки нормален човек вероятно е убеден, че парламентарната комисия, която ще проверява за корупция сред бивши управляващи, е политическа атака срещу опозицията”, заяви екс-министърът на вътрешните работи.
 
„В България има политици, които живеят само за и от скандала – такъв е случаят и с Яне Янев”, допълни Петков в коментар на предложението за създаване на комисията, направено именно от лидера на РЗС. 
 
За радикалния ислям
 
Петков бе категоричен, че в нашето общество има изградена толерантност и търпимост към хората с различна религия от нашата. Ето защо, според него, процесът срещу обвинените в проповядване на радикален ислям в България, започнал преди дни, е „много опасна игра”.
 
„Институциите трябва да покажат, че не става дума за посегателство върху вероизповедание. Ако остане и най-малкото съмнение, че това е така, политическата отговорност на ГЕРБ е огромна”, каза още Петков.
 
Цялото интервю на Мирослава Иванова с депутата от „Коалиция за България” гледайте във видеото.