Избраната фирма изпълнител не успяла да свърши работата и договорът й бил прекратен

Спрян ремонт на пътя между Ивайловград и Гърция принуждава хората от района и гостите им от южната ни съседка да си чупят колите. Избраната фирма изпълнител не успяла да свърши работата и договорът й бил прекратен, а нова все още не е избрана. Така вече месеци наред пътят е в безобразно състояние – ремонтиран наполовина.

Пътят между Ивайловград и граничното село Славеево е дълъг по-малко от 5 километра, но ремонтът му се точи повече от две години. Според информационната табела на пътя, той е трябвало да бъде готов в края на април. Почти 5 месеца по-късно състоянието му е далеч от готовност.

В момента част от пътя е със старата настилка, а друга – наполовина с новата. Канавките не са направени, а заради лошото състояние автомобилите се изчакват, за да преминат.

Ремонтът на пътя се прави по Оперативна програма „Регионално развитие”. Срокът е бил удължаван няколко пъти. По думите на кмета на Ивайловград, до следващото лято най-късно ремонтът трябва да бъде завършен. А докато чакат нова фирма да завърши ремонтът, хората се оплакват, че често им се налага да посещават автосервизи.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Димитър Иванов