Червените се заканиха, че ще искат отстраняването й

БСП излезе с последно предупреждение към председателя на парламента Цецка Цачева. Червените се заканиха, че ще започнат да събират подписи за отстраняването й от председателския пост.

„Официално предупреждаваме г-жа Цачева, че ако не промени това поведение, да ще има проблеми”, заяви председателят на БСП Сергей Станишев.

Червените се оплакаха, че много питат министрите, но малко им се отговаря. Основен виновник за спрените въпроси към властта посочиха председателя на парламента Цецка Цачева.

От левицата твърдят, че тези мерки се взимат, за да бъде заглушена опозицията в предизборна година.

Социалистите пресметнаха, че от началото на работата на този парламент 267 техни въпроса не са били допуснати. Отклонените питания на ГЕРБ били четири.

За да започне обсъждане за отстраняване на председателя на парламента, то трябва да бъде подписано от най-малко 80 народни  представители. Самостоятелно БСП разполага с 40.

Обвинената Цецка Цачева не беше в парламента днес, 5-ти октомври, тъй като е в Банско за отбелязването на 100-годишнината на Балканската война и за празника на града. Обясни, че ще даде изявление във вторник, 9-ти октомври, след като се запознае с мотивите на опозицията.