Христо Благинов е дал част от печалбата си за молитвени домове

Пастор Христо Благинов, който удари шестица в първия тираж на тотото за 2012 г., дари част от парите на Евангелистката църква в Горна Оряховица. Целта му бе да се създаде приют за бедни хора и да се довършат два молитвени храма в съседни населени места.

 

Близо половин година след спечелването на 207 000 лева животът на пастор Благинов видимо не се е променило. Но благодарение на него църквата вече разполага с имот и няколко стари сгради, които ще се преустрояват в приют. 

 
Като всеки благодетел и Христо Благинов не желае да говори за дарението, което е направил, но с охота разказва докъде са стигнали с работата по изграждане на приюта. 
 
„Получихме виза за проектиране и сме възложили на архитект да направи идейния проект, за да може съвместно да го одобрим. Нашите човешки желания са следващата година, т. е следващата зима, хората които ще бъдат настанявани, да бъдат настанени в новото, но дали това ще стане, е Божа работа”, казва пасторът.
 
Сега в Евангелистката църква подслон и храна получават 12 души. Престоят им там е осигурен с дарения. Когато новият приют стане готов, те ще получат по-добри условия за живот. 
 
Част от спечеления джакпот отишъл и за молитвени домове. Единственото, което пастор Благинов купил за себе си, е малка кола, и то втора употреба. Той е категоричен, че няма да играе повече тото.
 
Репортер: Йовка Драганова