Управникът на село Рудник събрал местните бабаити на среща и ги предупредил да се кротнат

Бургаското село Рудник е на път да се превърне в копие на древна България. Заслугата за това е на кмета, който се зарекъл, че ще въведе архаичните Крумови закони, за да спаси съселяните си от нагли крадци.

Управникът съвсем сериозно замислил да хвърли здрав пердах на всеки, който посегне на чуждото. На специална среща кметът предупредил местните бабаити да се кротнат.

В малкото селце, което се бори да стане квартал на Бургас, няма семейство, което да не е ужилено. Апашите тарашат наред, прибират буркани с туршии, земеделски сечива и всичко, което може да се продаде.

Най-много проблеми в селото обаче създавали крадците на кабели. Само през последната година Рудник остава на тъмно пет пъти.

Кметът обясни, че сами трябва да се спасяват от набезите на крадците. От полицията обаче казват, че нямат сигнали за зачестили нарушения

Екип на Нова се срещна с кмета на Рудник Ангел Исаев, за да разкаже кое го е подтикнало към крайната закана към апашите. Въпреки многобройните уговорки екипът ни удари на камък и не успя да открие кмета в уговорения ден и час. Безуспешни се оказаха и опитите за телефонна връзка.

Повече по темата гледайте във видеото