Те слагат и махат собственоръчно колчетата по местата за движение на пешеходци

Собственици на апартаменти в жилищни кооперации в центъра на Бургас, необезпокоявани поставят колчета на тротоара пред домовете си, за да си оградят място за паркиране. Нововъведението, освен че е незаконно според Общината, затруднява и майките с детски колички. 

 
Един от нарушителите застана пред камерата на „Здравей, България” и заяви, че има разрешение от Общината. Получил го, след като пуснал само една молба. Твърди, че не е плащал нищо за „услугата”.
 
Съседи, затруднени от липсата на място за паркиране, недоволстват.
 
„Има разпоредба, ако иска някой да си сложи колчета, слага си и си плаща. Прави си частния паркинг на обществена земя и плаща на Съвета. Парите отиват към данъците в Общината”, каза живеещият в съседство Марко Проданов.
 
„Няма ред, по който частно лице може да усвоява по какъвто и да е начин публична общинска собственост, каквато са тротоарите”, категоричен бе Костадин Марков, зам.-кмет на Община Бургас.
 
Оттам обясняват, че до момента има издадени 800 заповеди за премахване на подобни съоръжения. Но не се наемат да установят кой нарушава наредбите и заграбва публична собственост.
 
Още по темата гледайте във видеото.
 
Репортер: Цеца Алексова