Учениците на Илияна Иванова решиха да съберат пари, с които да помогнат на семейството й

Ден след като учителка се появи пияна в столично училище и си навлече и съдебна преписка за хулиганство, реакциите по случая повдигнаха въпроса - петно по съсловието или вик за помощ е вчерашният инцидент.


Във вторник Илияна Иванова, преподавател по немски език, не се яви в училището, откъдето ще бъде уволнена.


След като вчера сутринта смути ученици и учители с поведението си - резултат от 2,6 промила алкохол, тя не отговаряше на мобилния си телефон.


Стигна се дотам, че сочилите с пръст, сериозно се притесниха за нейното състояние. В нейна защита съседка разказа за нелекия й живот - на човек, който отглежда сам трите си деца с 400 лева заплата.


Проверка на регионалния инспекторат по образованието показа, че досега в дългата трудова биография на Илияна Иванова няма черни точки. Директорът на училището, в което тя работи едва отскоро, сподели отличните си впечатления - до вчера.


Нелепият инцидент обаче бе квалифициран и като вик за помощ. Първи реагираха учениците на Илияна Иванова - с намерение да съберат пари, с които да помогнат на семейството й. Ръководството на училището обаче отхвърли идеята. Беше решено учителите да дарят хранителни продукти за Коледа - стига обаче тя да приеме.


Това не е първият случай, в който учителка попада в ареста. На 15-ти март 2010 г., 37-годишната Поля Даскалова, преподавател по български език и литература, обра банка с пистолет-играчка в Плевен.


И в този, и във вчерашния случай се твърди, че финансови затруднения са провокирали действията на жените, които иначе се славили като тихи хора и добри професионалисти. Поля Даскалова от плевен получи условна присъда от две години и половина, след като направи пълни самопризнания, че е откраднала 21 600 лева от банка. Според нейния разказ, парите й трябвали, за да покрие семейни дългове.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Рада Богданова