Вече три години Гюлчин приема лекарство, от което състоянието й се подобрява значително

И тази година „Българската Коледа” ще помогне на десетки деца и здравни заведения. Едно от децата, които разчитат на кампанията, е 4-годишната Гюлчин от Хасково. Тя има рядката диагноза „Остеогенезис имперфекта”, което с прости думи означава „чупливи кости”. Само до преди две години Гюлчин е била като стъкло. Дори и без да се движи, костите й се чупели.


„Когато почна често да си чупи крака на 6 месеца и на 1 годинка и ортопедът ни насочи към София със съмнение за остеогенезис имперфекта”, разказва майка й Рамзие Наимова.


Въпреки че е само на 4 годинки, досега костите на Гюлчин са се чупили десетки пъти. Последният случай е бил съвсем наскоро и от тогава детето се страхува да се изправи.


Благодарение на „Българската Коледа” вече три години Гюлчин приема лекарство, благодарение на което състоянието й се подобрява значително. Съвсем скоро предстои и нова терапия, която според лекарите ще даде шанс за пълното излекуване на Гюлчин. А семейството й има само една мечта – да я види изправена на крака.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репротер: Димитър Иванов