Разочарованието обаче не спряло децата да продължат кампанията

В Смолян деца подеха благотворителна кампания за събиране на средства и подаръци за деца с физически увреждания. Преди дни обаче неизвестни откраднаха касичката с дарения.

Всички деца, участващи в инициативата, са от Младежки православен център“ Чисти сърца“ към църквата Св. Висарион Смолянски. Повече от два месеца доброволците събирали средства, като отделяли и от собствените си джобни.

„Всеки път когато си купувам нещо си запазвам по някоя  стотинка, за да мога да събера левче за края на месеца, за да даря това левче“, обясни Калина.

Александър сподели пък, че е дарил собствената си касичка, в която събирал пари, спестени за две години от сурвакане и рождени дни. Решил се на тази постъпка, защото и децата с физически увреждания имат нужда да си купят неща.

За да съберат повече, поставили касичката на видно място в църквата. Преди дни обаче с ужас установили, че някой я откраднал.

Разочарованието обаче не спряло децата да продължат кампанията.

На 24 декември те опаковаха скромни подаръци, с които да зарадват своите връстници. Поставили и нова касичка, която започнала да се пълни.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Анелия Вселинова