В кампанията ще се включат четири инициативни комитета, които ще защитават двете противоположни тези

Точно месец преди 27 януари официално стартира информационната кампания за първия в най-новата ни история национален референдум. Въпросът е "Да се развива ли ядрената енергетика в република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?".

 

В кампанията ще се включат четири инициативни комитета, които ще защитават двете противоположни тези - за и против.

 

Агитацията може да продължи до 25 януари. 26-ти ще е ден за размисъл.

 

Ето и първите коментари в защита и срещу строителството на нова атомна централа.

 

„Ще гласуваме с „ДА”, именно за да може да бъде създадена атомната централа в Белене. С „ДА” за достъпна цена на тока, за нови работни места и доходи, за високотехнологична и социална България”, каза Янаки Стоилов от Инициативен комитет за АЕЦ „Белене”.

 

„България трябва да продължи да се развива като модерна държава, а не да изостава. Защото евтиният ток означава развитие на индустрията и друго място на България в европейското и световно разделение на труда”, коментира Михаил Миков от Инициативен комитет за АЕЦ „Белене”.

 

„Да сте чували проект за 10 млрд. да няма проучване за въздействие върху социално-икономическата среда. Това е просто чутовно”, каза Илиян Василев, Инициативен комитет „Не” на измамата „Белене”.

 

„Ние ще гласуваме на референдум за и против партията на крадците в България”, допълни Огнян Минчев от Инициативен комитет „Не” на измамата „Белене”. Той допълни, че ще гласуват за или против ограбването на българския народ с нови 20 млрд. в полза на енергийната олигархия в българската икономика и политика.

 

Повече по темата може да намерите ТУК.