Печалбите не се прибират с торби, предупреждават от спортния тотализатор

5 000 000 лева е джакпотът в днешния тираж на Държавния спортен тотализатор. Очаквано, тото манията завладя милиони българи, които с трепет чакат щастливите числа. На какви стратегии разчитат играещите и за какво мечтаят да изхарчат милионите?

Откъдето и да ги погледнеш, 5 млн. са огромна мечта и навалицата в тотопунктовете е ярко доказателство за това. И колкото играчи – толкова и варианти за харченето на милионите. Светла например, живее под наем и мечтае да си купи собствен дом. Антон иска да се сдобие с капитал, който да умножи, а на Христо парите му трябват, защото има шест деца. Други искат… да избягат от страната.

Бъдещият тото милионер обаче не може просто да си тръгне с торбите с парите. Това е невъзможно заради законовите разпоредби, каза в студиото на „Здравей,България” Мария Янева, заместник-директор на Спортния тотализатор. „Милионите се превеждат по банков път и оттам могат да си теглят, когато и колкото си пожелаят и да ги носят, с каквито си искат торби”.

Големите печалби обикновено се падат на най-обикновени фишове с една, две… четири комбинации. Спечелилите често пристигат, за да си получат печалбата с антураж от близки и роднини, може би, защото наистина си мислят, че някой трябва да носи чувалите, казва Янева.

„Голяма част от това, което се появява в медиите изобщо не е вярно. Те гадаят – мъж, жена, на средна възраст – това не е информация, изтекла от тотото. Ако милионерите не пожелаят, ние не обявяваме абсолютно никой от участниците. Единствено в последно време започнахме да обявяваме града, където е паднала печалбата”, сподели представителят на Българския спортен тотализатор.

Мария Янева не забелязва връзка между кризата и повишения интерес към тото пунктовете. „Тиражите нарастват, защото по някаква случайност сега се трупат големи джакпоти. Стръвта за игра е много по-голяма”. Янева се похвали и с новата система за обработка на фишовете, която е много по-лесна както за самите служители, така и за участника. Тя също може би е фактор за ръста на играчите.  

Целия разговор със зам.-директора на Спортния тотализатор гледайте във видеото.