Служители на „Напоителни системи” живеят на ръба на оцеляването заради забавени заплати

Отново бавят заплати в предприятието „Напоителни системи”. Проблемът се разраства, защото служителите са на ръба на оцеляването. Хората са принуждават да живеят със заеми, а някой от тях дори даряват кръв, за да могат да изхранват децата си.

 

Над двеста служители в Северозападна България не са получавали заплатите си от началото на годината. След дълго закъснение в края на март, дружеството даде дължимите възнаграждения за последните месеци на миналата година. В началото на този месец трябваше да се изплатят и останалите заплати, но това не се случи.

 

Борис Найденов от ломското село Ковачица работи като охранител и поддръжка на цялата инсталация в местната помпена станция. Мъжът за пореден път е продал кръвта си, за да оцелява семейството му, защото заплата няма.

 

Бях принуден да дам кръв, взех за децата памперси и храна. Сега за Гергьовден и Великден не искам и да мисля, че идват празници, защото не мога да си позволя нищо. Ако колегата ми помогне и ми даде яйца ще мога да осигуря Великден, но да взема агне за семейството е просто немислимо. Парите, които ни дадоха за заплата бързо свършиха”, разказа Борис пред камерата на Нова ТВ. Изплатените пари стигнали само за покриване на вноските по кредити към две банки и за сметките за ток и вода.

 

Повече за нерадостното ежедневие на отчаяния баща и неговото семейство гледайте във видеото.

 

Репортер: Биляна Борисова