Държавният глава призова „партията на негласуващите” да не е най-многобройната в неделя

"Възможността да изразяваме свободно волята си, да избираме, да изразяваме позиция, да предлагаме решения, да даваме доверие и да търсим отговорност - това е демокрацията. Всички ние сме тези, които определяме правилата и поставяме задачи на политиците. Имаме най-силното оръжие, за да го направим - и това са изборите", каза президентът Росен Плевнелиев в обръщение към нацията, което той направи в последния ден на предизборната кампания.

 

Държавният глава изтъкна важността да се упражни правото на глас и апелира "партията на негласуващите" да не бъде най-многобройната в неделя. Президентът се обърна към младите хора и към тези, които ще гласуват за първи път, да се възползват от правото си на глас, да не го приемат за даденост, а като проява на отговорност и зрялост. „Това е демократичният начин да покажете и да промените това, което не харесвате”, каза Плевнелиев и допълни, че в неделя ще покажем с гласа си какво управление искаме, кое е добро за държавата и за народа.

 

"Не позволявайте на някой друг да решава вместо вас", каза държавният глава и призова хората да направят своя съзнателен избор, да гласуват по съвест и убеждение и да заявят своята позиция по дневния ред на България.

 

"Важно е да гласуваме, за да можем след това и да изискваме отговорност от този, на когото сме се доверили. Ако искаме промяна трябва да бъдем активни, да не се дистанцираме, а да имаме отношение", добави още президентът.