Ако бъде избрано, това правителство го чакат тежки времена, смятат двама бивши финансови министри

Тежки времена се задават пред евентуалното правителство на Пламен Орешарски, ако то бъде избрано. Правителство обаче трябва да има възможно най-скоро. Около тази теза се обединиха двама бивши финансови министри – Христина Вучева и Муравей Радев.

 

Според Вучева определенията дали това е експертно правителство, програмно или партийно са доста индивидуални и обагрени от интереси. 

 

„Това правителство стана интересен микс. То е политическо, а не експертно”, смята Муравей Радев. Според него атаките, които започнаха още преди кабинетът да е гласуван, ще продължат. 

 

„Ако се запознаете с биографиите на някои от тези хора, ще разберете за какво говоря”, заяви Радев. Той обаче изрази съмнение, че това е изборът на Пламен Орешарски. 

 

Според Радев остава сериозен и въпросът каква точно е работата на Министерството на инвестиционното проектиране и дали създаването му е оправдано. 

 

Експертите твърдят, че ако бъде избран, Пламен Орешарски трябва да преодолее натиска, да прояви смелост и да изпълни това, което е обещал.