В Народното събрание няма депутати

И тази вечер протестиращи се събраха пред сградата на парламента в столицата. Хиляди поеха от пл. "Независимост" и запълниха бул. "Цар Освободител". Чуват се освирквания срещу Народното събрание. 

 

Сред демонстрантите тръгна и подписка за оставката на кабинета на Пламен Орешарски. Авторите й твърдят, че за 20 часа са събрани 4 000 подписа.

 

Тази вечер не се стигна до сблъсъци като вчерашните, тъй като депутатите послушаха призива на председателя на парламента Михаил Миков и не отидоха на работа.

 

Блокада пред законодателния орган обаче имаше. Беше спряно и движението по бул. "Цар Освободител". Продължават и исканията за оставка на изпълнителната власт.

 

Как се стигна до сблъсъцитеУвеличеното полицейското присъствие зад огражденията предизвика бурни емоции в множеството, които отговориха с викове "Още, Още!".

 

Обстановката пред парламента постепенно се успокои. Протестиращите бяха блокирали и движението през кръстовището на "Орлов мост". Постепенно броят на демонстрантите и там намаля.

 

По-рано пред парламента протестиращите организираха традиционното си пиене на кафе. И на зазоряване Народното събрание беше под обсада, но не от протестиращи, а от багери, фадроми, камиони за смет и служители на чистотата. Те трябваше да отстранят щетите от снощните сблъсъци.

 

Малцината дошли да пият традиционното протестно сутрешно кафе в сряда останаха разочаровани. Заседание така и не започна. Все пак един депутат дойде на работа - за да си подготви законопроекти.

 

Освен служителите на Народното събрание, единственото друго присъствие в района бе полицейското. Малко след безпрецедентната отмяна на парламентарното заседание, протестиращите се разотидоха и силите на реда станаха ненужни.