След уволнението си заради атентата срещу Ахмед Доган, полковникът работи като строителен инженер

Делото срещу Октай Енимехмедов, обвинен в опит за убийство на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, е насрочено за следващата сряда. След опита за атентат през януари бяха уволнени двама от началниците в Националната служба за охрана. Единият от тях е полковник Георги Райков.

 

За професионализма си полковник Райков получава признание дори и от руския президент Владимир Путин при едно от посещенията му в страната ни. Днес Райков е технически ръководител в строителна фирма.

 

По образование той е строителен инженер, завършил Военното строително училище.

 

Трудно ми беше в началото, защото трябваше да отворя отново букварите на строителната наука, да си припомня неща от преди 20 години, но мисля, че навлизам в работата и ще се справя с тази задача”, коментира полковникът.

 

И въпреки, че Административния съд в София отмени уволнението на полковник Георги Райков, от НСО обжалваха решението в последният ден от определения от закона срок.

 

До ден днешен не мога да простя това, че причиниха това на мен и на семейството ми. Те си измиха ръцете и аз бях изкупителна жертва”, каза Райков.

 

Според него при нападението срещу Ахмед Доган не може да става въпрос за емоционално действие. При наличната подготовка става ясно, че това е било преднамерен опит да бъде убит бившия председател на ДПС.

 

Репортер: Тина Ивайлова