Планините предлагат отлични условия за туризъм и почивка

На 8-ми септември времето ще е приятно и предимно слънчево. В източната половина от страната ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове. Вероятността за валежи там е минимална. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен северен вятър.


След хладното утро показанията на термометрите следобед ще достигнат 23-28 градуса, в североизточните райони – 21-22 градуса, в югозападните - до около 30.


По Черноморието температурата на въздуха ще е 24-25 градуса - стойности близки до тази на морската вода. Времето ще е променливо, с повече облаци по северното крайбрежие. Умереният северен вятър следобед ще се ориентира от изток. Вълнението временно ще се усили, но вълните ще са по-ниски от метър.


Планините предлагат отлични условия за туризъм и почивка. Преди обед ще е предимно слънчево, а следобед ще се развиват облаци в Централна и Източна Стара планина, Родопите и Странджа. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. По върховете ще е студено, но с положителни температури. На 1500 метра се очакват най-много 15 градуса, на 2000 около 10 градуса.