Ще иска от социалистите в управлението да работят в интерес на мнозинството от българите

Сергей Станишев очаква рестарт в работата на кабинета на Пламен Орешарски: „Това, което е започнало правителството, трябва да се продължи с много по-решителни крачки, още по-ясна политическа перспектива и добре очертани приоритети”, заяви лидерът на социалистите по време на деветосептемврийски тържествен концерт. По думите му „заложеното частично в актуализацията на бюджета за 2013 г. трябва да получи много по-ясни очертания през следващата година.  

 

„Най-важният ориентир е правителството и държавата да започнат да работят в интерес на мнозинството от българските граждани”, смята водачът на левицата. „Това е нашето основно изискване към правителството, към всеки един министър и към всеки представител на БСП, който по един или друг начин участва в управлението”, подчерта Станишев, цитиран от БГНЕС.

 

Бившият премиер не пропусна случая да отбележи „изключително тежкия период от последните 4 години”… „имаше антисоциална политика, имаше процес на срастване на една партия с държавата, не за обществено благо, а за лична облага на малка група, начело с управляващите от ГЕРБ”, каза Станишев.

 

„Направихме нещо небивало – излъчване на правителство, което няма парламентарно мнозинство. Нямахме право да пропуснем този шанс... Ще продължаваме да подкрепяме правителството, защото гражданите се нуждаят от тази промяна. Само за няколко месеца то направи неща, които не бяха правени четири години”, посочи председателят на БСП и президент на ПЕС.