Преди депутатите седяха на стари фотьойли, които се претапицираха поне веднъж на мандат

Неочаквана тема обедини управляващи и опозиционни депутати в началото на новия политически сезон. Не става дума обаче за проектозакони или партийни позиции, а за интериорен дизайн. Оказа се, че власт и опозиция еднакво не харесват новото обзавеждане в кафенето на Парламента.


Традиционно по време на депутатската ваканция в Народното събрание кипят освежителни и ремонтни дейности. Това лято не беше така. Единствената новост за добре дошли наесен беше подмененото обзавеждане в кафенето, по-известно като Клуб на народния представител. То възлиза на общо 28 тежки кожени кресла с масички към тях.


Преди отпочиващите в кафето депутати, служители и журналисти седяха на стари фотьойли от социалистически тип, които се претапицираха поне веднъж на мандат. Идеята на администрацията била с новия интериор, клубът да заприлича на кът за отдих в строг сенаторски стил.


Според старото мнозинство на ГЕРБ черните столове са идея на новото парламентарно ръководство. Актуалните управляващи обаче твърдят, че поръчката е направена още в предишния мандат. А каква е цената на придобивката ни бе препоръчано да попитаме официално по закона за достъп до обществена информация. Отговорът се предоставя в 14-дневен срок.


Повече по темата гледайте във видеото.