Управляващите вече не могат да отрекат, че са едно цяло с “Атака”, заяви лидерът на ГЕРБ

„Безспорно срамни са игрите в парламента, но съвестта ми е абсолютно чиста”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на проваления от липса на кворум и внесен от опозицията вот на недоверие, който стана повод и за процедурни трикове от ляво и от дясно в законодателния орган.

 

„Винаги съм смятал, че политиците трябва да имат мяра”, добави бившият министър-председател в студиото на "Всяка неделя".

 

По думите на председателя на най-голямата партия в парламента, сега управляващите не могат да отричат пред европейските социалисти и либерали, че са едно цяло с „Атака”. „Това ми е скритата игра, ако може да се нарече скрита”, отбеляза Борисов и определи събитията от изминалата седмица като парламентарна криза.

 

Бившият премиер обвини управляващите, че лъжат своите избиратели и даде пример със сметките за тока и плановете за изграждане на АЕЦ „Белене - обещание, което според него няма да бъде изпълнено. Наред с това Бойко Борисов нарече „диктатор” лидера на социалистите Сергей Станишев и отново посочи, че той не е поел лична отговорност за управлението на страната от страх от нов провал.

 

Борисов пожела успех на БАСТА, новосъздадената от бивши членове на ГЕРБ партия, сред които бившият земеделски министър Мирослав Найденов и бившият народен представител Емил Димитров. „Имам няколко забележки към Мирослав Найденов. Не може да си бил 4 години министър на ГЕРБ и след това да говориш срещу партията”, посочи партийният лидер. „Уважавам всеки, който има кураж да се яви на избори.”

 

Целия разговор с Бойко Борисов можете да проследите във видеото.