Младият престолонаследник вече е най-влиятелната фигура в Лондон

На 23-ти октомври Принц Джордж, наследникът на Уилям и Кейт ще бъде кръстен. Това ще стане в параклиса на двореца Сейнт Джеймс. Кръщенето ще бъде извършено от главата на Англиканската църква, Кентърбърийския архиепископ Джъстин Уелби.

 

На церемонията малкият принц ще бъде облечен в кръщелна роба от коприна и дантели, копие на тази, която е използвана при кръщаването на принцеса Виктория през 1841 година.

 

Кралският параклис не е голям и трудно ще побере много хора. Последното кралско бебе, кръщавано там е принцеса Беатрис през 1988-а година. Принц Уилям е кръстен в Бъкингамския дворец.

 

В същото време кралският монетен двор ще отбележи събитието с изсичане на възпоменателни монети. Те ще бъдат три, а това е първото пускане на нови монети по случай кръщене на член на британското кралско семейство.

 

Принц Джордж е първото дете на херцога и херцогинята на Кеймбридж. Той се появи на бял свят на 22 юли. Правнукът на английската кралица е трети по ред в наследяването на трона след дядо си и баща си.

 

В средата на септември, когато Джордж навърши два месеца, британският вестник "Ивнинг стандарт" го обяви за най-влиятелната фигура в Лондон. Ежегодният рейтинг обхваща представители на различни сфери от живота. Правнукът на Елизабет Втора е начело, защото веднага се е превърнал в главен представител на Лондон на планетата. Наречен "Крал на столицата", малкият принц детронира от първото място любимеца на лондончани - кмета Борис Джонсън.