Не е решено дали майката ще изгуби права

Малките деца, които цяла България видя снимани как се учат да пушат и кадрите обиколиха мрежата за броени часове, няма да бъдат извеждани от семейството. За тях се грижи баба им, а Геновела Димитрова, която е майка на едното дете и леля на другото, не живее в този дом. Все още не е ясно дали тя ще загуби родителските права, но оттук нататък няма да има право да остава насаме с децата.


След скандалния случай младата жена беше задържана в пето районно в София и прекара там 24 часа. Вече е разпитана и е освободена.


Пред Новините на Нова бащата Любомир Димитров каза, че е бил шокиран от кадрите. От екрана всъщност научил, че двегодишното дете, което той гледа, е карано от собствената му майка да пуши. Той се опитва да се чуе с майката на детето си вече няколко дни, но  безуспешно.


„По принцип много добре си гледаше детето. Не знам какво се случи, защо така е решила да направи”, коментира бащата и допълни, че няма да дава на майката да остава насаме повече с детето.


Риск за децата няма, смятат от социалната служба - те живеели добре в дома на родителите на бащата в Ботунец. Досега семейството не е попадало в полезрението на социалните служби 


По думите на социалния работник Вилислава Стоева семейството било много сплотено, а детето – много привързано към баба си. Майката осъществява редки контакти, обикновено се виждали навън. В случая на инцидента обаче е била в тях.


В разговорите с майката става ясно, че тя осъзнава грешката си - не дава обаче отговор на въпроса защо го е направила.


„Казва съвсем лекомислено, че й било интересно - заиграла се с детето - то с цигарите и на нея й станало интересно, ако детето запуши. И го е качила в социалните мрежи, без да осъзнава какво се случва”, обясни Вилислава Стоева.


Пред нас майката беше категорична, че иска да вижда и занапред детето си. Отказа обаче да отговаря на въпроси.


За случилото се ще бъде сезирана прокуратурата и там ще се вземе окончателно решение.

 

Още по темата и за разказа на бащата - гледайте утре сутрин в „Здравей, България”.