ГЕРБ прави демонстрация в Пловдив, а БСП и ДПС - на "Орлов мост"

Антиправителственият протест, който започна към 11 ч. днес, до момента протича съвсем нормално. Демонстрантите правят опити да се придвижат ту до сградата на МВР, ту до Италианското посолство, но полицията ги изтласква обратно до сградата на Народното събрание. 


По груби сметки младите хора, които са се събрали, са около 300 души. Народните представители обаче не им обръщат внимание, защото днес те работят в по-големи мащаби. Управляващи и опозиция подготвят своите митинги – едните в подкрепа на властта, а другите - срещу нея. И двата ще се проведат утре, 16-и ноември.


ГЕРБ прави своята демонстрация в Пловдив, а БСП и ДПС организират голям митинг – нещо като изнесен вариант на събора на БСП на Бузлуджа, но на емблематичния за демокрацията „Орлов мост”.


„Ние искаме да покажем на българското общество каква подкрепа има българското правителство, обясни Георги Свиленски от „Коалиция за България”.


Според депутата от ГЕРБ Красимир Велчев по-скоро БСП са тези, които искат да мерят нещо с тях, след като са насрочили своя митинг за същия ден и час като този на ГЕРБ.


Според неофициалните прогнози на политическата проява в подкрепа на правителството се очакват между 50 и 70 000 поддръжници на БСП и ДПС. Тази проява ще съвпадне и с вечното дерби между „Левски” и ЦСКА.