Минималните температури ще са между 4 и 8 - 9 градуса, а максималните 15 – 16 градуса

В сряда времето ще бъде променливо и ветровито, но топло за сезона. Денят ще започне със значителна облачност и мъгли в низините. Облаците над Западна България обаче бързо ще намалеят до слънчево, а над Източна ще се уплътняват. Там ще е ветровито, следобед ще има и слаби валежи.  


Привечер облаците над цялата страна ще намалеят. Вятърът ще е южен и допълнително ще повишава температурите, особено на север от планините.


Минималните температури ще са между 4 и 8 - 9 градуса, а максималните от 10 до 15 - 16 градуса, по високи в местата с повече слънце и топъл вятър.  


В планините ще е ветровито с променлива облачност. В източните части на Родопите, Стара планина и Странджа следобед са въможни слаби валежи. На 1500 м се очакват 5, 6 градуса, а на 2000 около 1 градус.


Докато в Източна Европа се наслаждаваме на мека есен, в Западна е с 5-8 градуса по-хладно от обичайното. Във Великобритания температурите падат под нулата, а във Франция и Испания са само 2-3 градуса над нея.


В Пиренеите, Алпите, в Шотладия и Норвегия се очакват снеговалежи. Над Западните Балкани ще е ветровито и дъждовно, но с високи темпратури.


Циклонът Клеопатра, който донесе проливните дъждове по Западното Средиземнорие, се насочва към централните части от континента. Той ще затихне над Унгария и Полша. Над нашата страна ще преминават облаци от неговата периферия, от които слабо ще превалява.


През следващите дни друг вихър, събрал студен въздух край бреговете на Гренландия и Северно море ще заеме мястото му, като застудяването в Западна Европа ще ни осигури още няколко дни топло за ноември време.


В четвъртък вятърът и температурите у нас ще останат почти без промяна. Ще има и доста облаци, но ще се разминем почти без валежи.


В петъчния ден предиобед на много места ще ни трябват чадъри, защото очакваме дъждове. Следобед валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат. Съботният ден ще е с приятни температури. Сутринта ще започне с мъгли, които ще се разсеят до слънчево.


В неделя ще захладнее. Ще е облачно. Следобед ще завали  дъжд, който ще продължи и в понеделник, когато в планините се очаква и сняг.


Още за времето може да намерите на sinoptik.bg