За всички области на Северна и Източна България е обявен жълт код за силен вятър

10-и декември започна с облачно и доста ветровито време. Сутринта вали дъжд в районите на Русе, Драгоман и  Благоевград, а сняг - по върховете на Ботев, Мусала и Рожен. В близките часове дъжд и сняг ще превали в централните и планинските райони на страната. Следобед валежите навсякъде ще спрат, а облаците ще се разкъсат. Вятърът ще се ориентира от север, като по-силен ще бъде в източните райони. За всички области на Северна и Източна България е обявен жълт код за силен вятър.
 
Температурите в ранните утринни часове са между 3 и 8 градуса и в много места в Северна и Източна България те ще останат най-високите за деня. Максималните у нас ще бъдат регистрирани сутринта и преди обед. През деня заради нахлуващия студен въздух бързо ще застудее и привечер ще бъдат отбелязани минималните стойности за деня - между минус 3 и плюс 2 градуса.
 
В планините ще бъде много студено и ветровито. По билото на Стара планина се очакват пориви над 100 километра в час. Ще има и превалявания от сняг, които следобед ще спират, а новата снежна покривка ще е до 5-10 сантиметра.
 
Утре, 11-и декември, повече облаци ще се задържат над източните райони, а над западните и централните ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, но ще бъде студено. В четвъртък повече облаци и превалявания от сняг ще има в Източна България, а в петък - и в централните райони. Температурите ще останат сравнително ниски. През почивните дни ще бъде предимно слънчево, на места с краткотрайни мъгли. Слабо ще се затопли.
 

Повече за времето през следващите дни може да намерите на Sinoptik.bg.


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg.