Тя категорично отрече с Радан Кънев да имат личен конфликт

„С Реформаторския блок не сме се скарали. Истината е, че отново не се разбрахме”, каза в „Здравей, България” евродепутатът Надежда Нейнски. 

 

По думите й създаването на "Синьо единство" не е било с цел да участва в някаква коалиция. „Участвала съм в най-различни коалиции и не виждам разлика в предлаганото в момента и това, в което сме участвали. През годините тези коалиции показаха редица слабости”, добави тя.

 

Евродепутатът се съгласи с това, че сами нe могат да участват на избори, но заяви, че трябва да се види каквa е цената на събирането, защото според нея последните избори са делигитимирали всички варианти на коалиции. „Очевидно се чака реална промяна, а за да претендираш, че си Реформаторски блок, то трябва да покажеш умения да реформираш първо себе си”, добави Нейнски.

 

Попитана защо не са се присъединили към Реформаторския блок, тя заяви, че има няколко неща, на които те държат и които не са получили подкрепа и разбиране. „Единият проблем е да се направи прочит на миналото - не да се рови в стари рани, а да се стъпи върху слабостите, които имаше десницата. Това, което взриви преговорите и отношенията помежду ни, беше желанието в Реформаторския блок да има партийни квоти, а ние искахме равнопоставеност”, каза Нейнски.

 

Тя категорично отрече с Радан Кънев да имат личен конфликт, а просто имат различия по определени теми. 

 

Целия разговор с Надежда Нейнски гледайте във видеото.