Преметнал Обама, туширал ЕС, спънал опозицията

След като в края на октомври Владимир Путин оглави класацията на списание „Форбс” за най-влиятелните хора в света, руският президент бе избран и за „Международна личност на годината” на в-к „Таймс”, предаде РИА Новости.

 

Сред постиженията, осигурили му върха в списъка британският ежедневник посочва успехите на руския държавен глава в преодоляването на кризата около конфликта в Сирия и отпуснатия на Украйна кредит, довел според редакцията на изданието, до сближаване между Киев и Москва.

 

Това не са първите успехи на Путин в подобни класации. През 2007 г. той бе избран за „Личност на годината” от сп. „Тайм”, припомнят руските агенции. За пореден път той стана и политик на годината в Русия.

 

2013-а бе добра година за носителя на шести дан по джудо Владимир Путин, който преметна президента Обама за Сирия, тушира ЕС за Украйна, спъна опозицията у дома и спаси по-слаби играчи в отбора като сирийския президент Башар Асад и бившия агент на американското разузнаване Едуард Сноудън, коментират от „Таймс”. И когато се пенсионира, някога през 20-те години на 21 в., г-н Путин вероятно ще гледа на 2013 г. като на върхов момент от своята кариера, в която вече има два пълни президентски мандата и един премиерски, посочва авторитетният британски ежедневник.