Според Стояна Георгиева големият въпрос е и дали прокуратурата не участва в цялата схема

„Политиците скочиха с двата крака в аферата „Костинброд”. След това прокуратурата започна да нагнетява обстановката. Внушението беше, че има такава гигантска манипулация и че има доказателства за това”, каза в „Здравей, България” Стояна Георгиева, главен редактор на сайта „Медиапул” относно случващото се с намерените фалшиви бюлетини в печатница в Костинброд.

 

Тя добави, че се надява прокуратурата да успее да си докаже тезата, но може да се окаже, че това е един много голям балон. „Което е много жалко. Голямата драма на държавата е, че никога значими въпроси не биват сериозно разследвани, не се стига до сериозни заключения, които да бъдат споделени от различни играчи в политическия и обществен живот. Винаги тънем в слухове и скандали”, твърди журналистът.

 

„Прокуратура не е действала по убеждения и по закон, а в недобра преценка какво ще се случи”, заяви от своя страна Илияна Беновска, която е директор на радио „К2”.

 

По думите на главния редактор на „Медиапул” всичко е било една идеална конспирация, но в обвинителния акт, който е внесла прокуратурата, мотивите не могат да докажат какво е длъжностното престъпление и каква е била целта. „Стигна се до един обвиняем и спрямо него прокуратурата не може да докаже своята теза”, добави тя.

 

Според нея големият въпрос е и дали прокуратурата не участва в цялата схема. „Този казус е един от големите тестове за главния прокурор”, категорична е тя.

 

Целия дебат по темата гледайте във видеото.