Решението му беше обявено от зам.-председателя на Народното събрание

ГЕРБ остава без още един свой народен представител в парламента. Бившият шеф на Националната агенцията за приходите Красимир Стефанов пожела да стане независим депутат.

 

Решението му беше обявено от зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова в началото на днешното заседание.

 

"Донякъде съм изненадан от решението на Красимир Стефанов", коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Въпросът обаче за това какви са мотивите на Стефанов да напусне ГЕРБ, Цветанов препрати да бъде попитан самият Стефанов. 

 

Именно Красимир Стефанов оглавяваше НАП по времето, когато данъчните направиха ревизия на имотите на Цветан Цветанов. Тогава инспекцията установи, че имотите и доходите на Цветанов и съпругата му са чисти. Семейство Цветанови може да докаже произхода на средствата, за да притежава няколко апартамента в София. 

 

Освен собствени доходи обаче се оказа, че Цветанов е разчитал и на средства от тъста и тъщата – откъде възрастното семейство има пари, за да подпомогне младото - не стана ясно. 

 

Стефанов разпореди проверка и на родителите на Десислава Цветанова. Те обаче така и не обявиха, че искат да отпадне данъчната тайна, за да може ревизорите да разкрият какво са установили.

 

Красимир Стефанов остана като директор на НАП до края на мандата на ГЕРБ. След това беше включен в листите за кандидат-депутат и влезе като народен представител на от хасковски район.

 

Първите коментари за напускането на Стефанов - във видеото.