В най-скоро време президентът Виктор Янукович ще посочи новия премиер

В Украйна се очаква напрегнат ден. Местни медии предупреждават за опасност от нови сблъсъци. Опозицията се надява на днешното заседание на парламента да бъде гласувано връщането на предишната Конституция.

 

Във връзка с вота крайнодясната организация Десен сектор обяви пълна мобилизация на своите членове. С името на организацията са свързани най-тежките сблъсъци, които взеха жертви в началото на годината. Днес Десен сектор ще участва в шествие, което завършва пред парламента по време на вота. 

 

Според украински медии е възможно да има и друго важно събитие. В най-скоро време президентът Виктор Янукович ще посочи новия премиер на Украйна. Основните опозиционни партии отказаха участие в следващия кабинет и настояват за предсрочни избори. 

 

Междувременно след като известно време стоеше встрани от събитията в Украйна, Русия обяви решение за отпускане на нов транш от спасителния заем за Киев в общ размер на 15 милиарда долара. Руският външен министър потвърди, че тази седмица Украйна ще получи от своя източен съсед 2 милиарда долара - ход, считан за солидна подкрепа за президента Янукович в критичен момент.