Президентът Янукович прекъснал преговори със западните дипломати, отишъл да говори по телефона с Путин

Сутринта на Майдана започна с религиозно служение. Прочитат се имената на загиналите, говори се за състоянието на ранените и се търсят изчезналите. 

 

Хората обаче остават на барикадите и дори се опитват да ги засилят, като пренасят павета, които старателно подреждат около своите позиции. Отново се палят огньове, с които евентуално да отблъснат силите за сигурност. 

 

През нощта хората са призовани да стоят по домовете си. Прекъсната е и част от инфраструктурата – не работи метрото, влаковете от западната част на страната не пристигат в Киев. Някои банки работят, но само по преценка на ръководствата им. 

 

Не се знае къде е президентът Виктор Янукович. Той обаче вчера прекъсна разговорите с външните министри на Франция, Полша и Германия, като отиде да разговаря по телефона с руския президент Владимир Путин.

 

Лазарет в хотелаПротестиращите са твърдо решени да останат на площада до падането на Янукович. Хора от западните части на Украйна също се насочват към Киев, за да участват в протестите там.

 

 Паравоенни подразделения водят тежки преговори с полицията за освобождаване на задържани. Тоест, вече има хора, които са се специализирали в измъкването на арестувани и намирането на изчезнали хора. 

 

Фоайето на хотела, където са повечето журналисти, е превърнато от украинския Червен кръст в импровизирана болница. Събрани са големи количества кръв и помощни материали.