Максималните температури ще са от 8-9 градуса край морето, до 13-14 в централната част на Дунавската равнина

В последния ден месеца ще остане сравнително топло, но с повече облаци. Така този февруари ще се окаже най-топлият за последните 12 години - с около 3 градуса и половина по-високи температури от средните. Валежите също бяха малко - едва 15 - 20 процента от нормата.  За радост обаче началото на март се очертава с повече превалявания, макар и от дъжд. 

 

Утре над страната ще бъде предимно облачно. Слаби превалявания са възможни следобед над Югозападна България. По-съществени разкъсвания на облаците ще има над северните райони. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър и температурите ще останат сравнително високи.

 

Сутринта термометрите ще показват от минус 1 до плюс 5 градуса. Максималните ще са от 8, 9 градуса край морето, до 13, 14 в централната част на Дунавската равнина.

 

Предимно облачно ще бъде и в планините. Слаби превалявания са възможни следобед в Рила и Пирин, като до 1700 метра ще вали дъжд, а над тази граница - сняг, но без да натрупа. И по високите места температурите ще се повишат, като максималната на 1500 метра ще доситига 4, 5 градуса, а на 2000 около нулата. В ниските части ще духа слаб, а в по-високите умерен вятър от юг-югозапад. Повечето писти в зимните ни курорти все още се обработват с изкуствен сняг. 

 

Началото на март ще бъде с очакваното от този месеца време - променливо, с чести превалявания от дъжд, но сравнително топло. 

 

През почивните дни ще бъде предимно облачно. В събота ще вали в Източна България, а в неделя в почти цялата страна. Сутрин температурите навсякъде ще са положителни, а максималните ще са между 8 и 14 градуса. В понеделник преди обед облаците временно ще се разкъсат, след което до сряда отново ще е предимно облачно. На много места ще превалява дъжд, а по високите части на планините и сняг.