Обезвредиха и раниха Петко Савов Петков, намира се в болница

Край на кървавата драма в Лясковец. 53-годишният Петко Савов Петков, който се беше барикадирал в дома си, стреля по полицаи тази сутрин, уби един от тях и рани трима, е обезвреден. Мъжът е открил безразборна стрелба около 5.30 часа тази сутрин, след като предния ден предупредил, че ще стреля по децата от училището в съседство, които не понасял.

 

Периметърът около къщата на Петков все още е отцепен. От известно време насам цивилни полицаи са започнали да обикалят около къщата му и да оглеждат района. Така се е стигнало и до проведената акция днес. 

 

Четирима служители на местния отряд за борба с тероризма са влезли в къщата на Петков и са му казали да се предаде. Той обаче открил стрелба по тях. Униформените са излезли, след което са направили повторен опит да влязат в къщата, след като той е казал, че смята да се предаде. Въпреки тези думи, Петко Петков е открил отново стрелба по баретите и така е успял да убие един от тях и да рани друг.

 

1 убит и 4-ма ранени след кървавата драма в ЛясковецВ кооперацията на психичноболния е имало още няколко семейства. Те са били предупредени още предния ден, че ще се проведе операция и са били евакуирани на третия етаж. Всички са живи и здрави.

 

Припомняме, че Петко Петков притежавал незаконно оръжие, с което многократно заплашвал учениците, тъй като се дразнел от шума, който вдигали. Директорът на училището Николай Кожухаров заяви, че е получавал от Савов няколко заплашителни писма и веднага е сигнализирал полицията.

 

Оказа се, че полицията знае за Петков още от 2010 година. Оттогава, по думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, органите на реда знаят за проблема. Имало и психиатрична експертиза.

 

Градът беше отцепен, а училището - опразнено. Беше преустановено и подаването на газ в района. 

 

Ако и вие сте станали свидетели на кървавият инцидент в Лясковец и сте успели да занемете кадри, или снимки от мястото, изпращайте ни в рубриката "Моята новина".