На извънредна среща в Париж външните министри на двете страни ще търсят компромис

Съединените щати и Русия правят нов опит за намиране на изход от украинската криза. На извънредна среща в Париж външните министри на двете страни ще търсят компромис по редица спорни въпроси. 

 

Междувременно Крим премина на московско часово време. Събитието беше отбелязано на тържествена церемония на централната железопътна гара.

 

Стрелките на часовника на гарата в Симферопол се превъртяха от 22:00 часа на полунощ, с което Крим премина на московско време – символично финализиране на присъединяването на полуострова към Руската федерация. 

 

Хората събрали се на площада пред гарата за церемониалната смяна на времето, танцуваха, развяваха руския национален флаг и скандираха "Крим! Русия!"

 

Крим вече въведе руската рубла като официална валута и започна да изплаща пенсии и заплати на държавните служители в рубли. Регионът гласува на референдум на 16-ти март с огромна преднина в полза на присъединяването към Русия. Вотът не беше признат от международната общност, но за Москва той е легитимен и отразява желанията на кримското население.