Мечтата на Ивелин е той и близките му да са здрави

Момчето без детство – Ивелин от Златарица, който на 13 става глава на семейство. Налага му се да стане глава на семейство. И докато се бори със собствената си съдба, преобръща живота и на другите по пътя си. „Майко” нарича не жената, която го е родила. И пак „по пътя” открива сестра си.


Този малък дом в град Златарица е събрал под покрива си много обич и три невероятни събди, които животът е преплел в една.


Ивелин е изоставен от майка си, когато бил едва на 4 дни. Отгледала го баба му. Детството му било щастливо и безгрижно до деня, в който я заварва със счупена тазобедрена кост. Разбира, че дядо му я е пребил, събрал спестяванията и заминал за чужбина, където, по думите на Ивелин, искал „да си поживее”. Това бил деня, в който 13-годишното момче пораснало.


„Успях да я заведа на лекар. Наложи се спешна операция, при която да й имплантират пирони в крака. Операцията беше на стойност 1800 лева. Тези пари маже да си представите как съм ги намерил - продадох абсолютно всичко у дома. Половин година след това чух от роднини и приятели, че това момиче, а това момиче е сестра ми, е малтретирано жестоко, а биологичният й баща е мъртав. Още на сватбата им са го убили. Тя е била малтретирана от трети съпруг. Много рисковано беше, но реших да я прибера”, обяснява Ивелин Георгиев.


Ивелин не само прибира 6-годишната си тогава сестричка, но и успява да издейства попечителство над нея. Така, едва 14-годишен става глава на семейството. Но проблемите със сестричката му не свършват тук.


„Започна да припада, започна да вижда двойно, започна да ходи криволичейки. Няколко години се грижех за нея като я водех по клиники. Това нещо ми костваше много труд, много кръв и пот и много пари, които нямах”, спомня си Ивелин.


Диагнозата е епилепсия. Налага се Ивелин да спре да ходи на училище. Започва работа като строител, дървосекач и застрахователн агент едновременно. Ивелин завършва училище с отличие. Започва дори и да следва във великотърновския военен университет със специалност „Компютърни системи и технологии”.


Мечтата на Ивелин се изчерпваше с една дума – да са здрави.


Повече по темата гледайте във видеото.