Образувалите се наноси в речното корито и проливните дъждове са разделили реката на два ръкава

Областният управител на Кърджали Бисер Николов поиска неотложни възстановителни работи на около 20-метров участък от пътя за село Висока поляна, предаде БГНЕС.

 

Около 10 метра от едното платно на пътя пропадат от над 3 години, свлачищните процеси са компрометирали 20-метров пътен участък. Възможно е площта на засегнатото платно да се увеличи при следващи дъждове и достъпът на автомобили да бъде блокиран. Това е единствената пътна връзка на селото и се налага спешен ремонт.

 

Николов е разпоредил проверката и сам инспектира опасния участък. Становището е изпратено до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Финансова помощ за трайното възстановяване на пътя е била поискана и в края на 2012г., но средства за община Кърджали отново е нямало.

 

Експерти от областната администрация провериха и проводимостта на коритото на река Перперешка край село Люляково след последните проливни дъждове. Образувалите се наноси в речното корито и проливните дъждове са разделили реката на два ръкава, единият от тях е наводнил приземните етажи на къщите край реката. Предстои изготвянето на техническа експертиза и ще бъде поискана неотложна помощ за почистване на речното корито.