Няма данни за въздействието на течността върху децата

Родители се обърнаха към Нова телевизия със съмнение, че в училищна лавка се продават спрейове, съдържащи амфетамини. Няма данни за въздействието на течността върху децата, но майки са я дали за анализ. Какво е установило изследването и какви храни всъщност се предлагат в училищата – да видим какво показа нашата проверка.

 

„В течността е доказано наличието на амфетамин” – това е резултатът от изследването на спрея, за която родители твърдят, че се продавал в лавката на софийско училище. 

 

Тепърва нови изследвания ще поверяват дали наистина в лавката е продаван продукт с такова съдържание и ако да – какво точно е било количеството на веществото. От ръководството на училището обясниха, че ще запазят мълчание, докато резултатите не станат готови. 

 

А междувременно основното притеснение на родителите е, че дори да не става дума за наличие на дрога, все пак продуктите в лавката са далеч от здравословните стандарти.

 

Деца, сред които синът на Неда Филчева, се оплаквали и от училищния стол. Мястото се стопанисва от същата фирма, която държи лавката.

 

Опитахме се да влезем с друга майка, която се легитимира, и да видим какви храни могат да си купят децата вътре в училището. Не ни пуснаха с аргумента, че трябвало специално разрешение. 

 

Защо и как тези храни стигат до училищните лавки – ние продължаваме да следим темата.