Близо два месеца ни делят до пълното завършване на надлеза при Семинарията

Няколко квартала остават блокирани заради затварянето на кръстовището при Семинарията. Близо два месеца ни делят до пълното завършване на надлеза там. Реконструкцията ще отпуши движението. 
  

Районът около кръстовището при Семинарията ще бъде изцяло затворен от този четвъртък до понеделник, включително. Причината е полагането на бетон на надлеза.

 

Няма да можем да се движим и в двете посоки от Телевизионната кула до булевард "Никола Вапцаров", както и в посока от Химическия факултет до гара "Пионер" на Симеоновско шосе. Затварянето се налага и с цел безопасност.

 

Очаква се движението по естакадата да бъде пуснато в средата на юли. След приключването на обекта преминаването през кръстовището ще се скъси до 10 пъти, а въглеродните емисии ще бъдат намалени с около 40%.

 

На съоръжението ще бъдат изградени и шумозаглушителни стени от страната на жилищните сгради. От общината обещават край на тапите в района. Проектът е на стойност 16 милиона лева. Междувременно все още не е ясно кога ще започне строежът на кръговото кръстовище на булевард "България” и "Академик Иван Гешов”.

 

В помощ на шофьорите на сайта на Столичната община можем да видим обходните маршрути. За тези, които ползват градски транспорт, е важно да знаят, че маршрутите на линии 88, 94, 102 и 120 също ще бъдат променени, като повече информация може да откриете на сайта на Центъра за градска мобилност.