Ангел Костадинов обвинява пощальонката, че краде пенсията му, а Златко Златинов хвърля камъни по хората

Ангел Костадинов и Златко Златинов са с доказана шизофрения. Лежали са няколко месеца в психиатричната болница в село Церова Кория, след което са пуснати и в момента се разхождат свободно. Открихме 66-годишния Ангел в дома му. Крие се там, защото мисли, че някой го преследва и иска да го убие.

 

Искаха да ме направят на луд и на побъркан, защото ме крадяха, много добре знаят някои хора. Мен ме заплашват, искаха да ме убият, даже опити правиха”, споделя Ангел Костадинов.

 

След миг забравя за въображаемите си врагове и започва да обвинява пощальонката Петранка Антонова, че краде пенсията му. Когато изпаднел в пристъп, той причаквал жената, подгонвал я и сипел заплахи и обиди. Преди повече от 10 години Ангел наистина е получавал инвалидна пенсия. Парите спират, тъй като не се е явил на контролен преглед за ТЕЛК. Твърди, че контролен преглед няма и всъщност искали да го вкарат в лудница.

 

Имах пенсия. Пенсията ми беше по трудова злополука по жизненост за ръката. Кинка ми имитира подписа. Мисли да ми се прави на тарикат, даже имам документ, че ми е имитирала подписа”, казва Ангел Костадинов.

 

Ангел постоянно ме среща по улиците, преследва ме, иска си пенсията от мен, а тя е спряна много отдавна”, оплака се Петранка Антонова и добави, че той е заплашвал да им счупи ръцете

 

Другият шизофреник Златко Златинов през 1998 г. убива жена си с нож пред очите на тригодишния им син. Обявен е за невменяем, а решението е влязло в сила през 2002 г. През 2008-ма заживял в Масларево. Оттогава редовно хвърля тухли и камъни по своите съседи и по къщите им. Отказа да застане пред камера.

 

Съседите на Златко няколко пъти вече пускат жалби в полицията и все още чакат органите на реда да усмирят болния. Има преписка в Районната прокуратура във Велико Търново с искане Златко Златинов да бъде настанен принудително на лечение. Чака се делото да бъде насрочено.

 

Репортер: Кремена Недялкова

 

Повече по темата гледайте във видеото.