В портфейла на руски турист имало документи, кредитни и дебитни карти

Таксиметров водач от Бургас стана пример за честност, след като намери в колата си забравено портмоне и ги върна на собствениците. Николай Димитров разказва, че освен сумата от над 10 000 лева в портфейла на руски турист имало документи, кредитни и дебитни карти, но нито за миг не му минала мисълта да ги задържи за себе си.


За Николай курсът бил съвсем обикновен - руски туристи поискали да ги закара от Бургас до Несебър. Отивали на гости на свои приятели.

 

Николай пресмята, че парите са над 10 000 лева, качва се в колата и тръгва обратно за Несебър да търси оставените преди час клиенти. Казва, че нито за секунда не му е минала мисълта да прибере парите. И прави аналогия с положението на сина си, който бил на почивка в Гърция.


Николай търси за съдействие почетното консулство на Русия в Бургас, звъни на управителя на затворения комплекс, в който е оставил семейството. Накрая успява да открие клиентите си.


В знак на благодарност получава бакшиш, но по думите му не това е удовлетворението от историята, а чистата съвест, която нямало да го остави на мира, ако е посегнал на чуждата собственост.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова