Той коментира скандала с изтеклата кореспонденция

„Срещу „Икономедиа" и мен се води доста организирана репресия от страна на държавния апарат – Комисията за финансов надзор, данъчни и т.н.”, заяви в предаването „Здравей, Българи” бизнесменът Иво Прокопиев.

 

Тази седмица в общественото пространство се завъртя писмо от личната поща на Прокопиев към журналисти от „Дневник” и „Капитал”. В него се говори за намерението на държавата да отнеме лицензите на ЕРП-тата. 

 

Управляващите обаче определиха писмото като „опорни точки”, по които действат не само изданията на „Икономедиа", но и ГЕРБ, и Реформаторският блок. 

 

„Нито едно от тези неща, които се тиражират масирано последните дни, включително от БСП и техния лидер г-н Станишев, не е вярно”, коментира Иво Прокопиев. 

 

Скандалът е на друго място – водещ политик с претенциите да бъде европейски лидер, прави нещо, което самият г-н Ерменков каза, че не е хигиенично. Мисля, че е абсолютно недопустимо в кампания за Европейски парламент, да размахваш като жълт вестник лична кореспонденция от редакция”, заяви бизнесменът. „Кажете ми друг европейски политик, който в момента размахва лична кореспонденция като основен аргумент в своята предизборна кампания. Това е абсолютно недопустима – морално, етически и политически. Това е проблем за целия ПЕС”.

 

Според него има „размахване на пръст” на всеки инакомислещ. 

 

Що се отнася до обвиненията, че  писмото съдържа опорни точки, от които ГЕРБ и Реформаторският блок черпят сценарий за своето поведение, Прокопиев отхвърли това и коментира, че това е нормална работна кореспонденция.

 

Запитан за неговите твърденията, че има „Костинбродски сценарий”, Прокопиев заяви, че е очевидно, че „има такъв сценарий и всичко, което става, го показва”. 

 

Дори има „чернови” за отнемане на лицензите на ЕРП-тата. Отнемането на лицензите би струвало много скъпо, включително на всички данъкоплатци”, смята Прокопиев. 

 

В отговор депутатът от БСП Таско Ерменков настоя, че трябва да има върховенство на закона.

 

„Или ще въвеждаме върховенството на закона и който е направил нарушение, трябва да си носи отговорността, или ще се съобразяваме, че тази година има избори”, заяви Ерменков. 

 

Цялото интервю гледайте във видеото!