Вотът на недоверие преди изборите е проява на лош вкус, смята премиерът

Като проява на лош вкус, седмица преди евровота, определи премиерът Пламен Орешарски внесения днес от ГЕРБ вот на недоверие към правителството. Според него дебатът за проблемите в енергийната система е чисто политически.

 

С внасянето на вота енергетиката няма да се стабилизира за една седмица, но няма и да стане по-лоша, допълни Орешарски.

Още по темата

 

По повод мотивите на опозицията за вота на недоверие министър-председателят допълни, че неефективността на енергийната система не трябва да се плаща от потребителите.

 

„Състоянието на енергетиката не се е влошило в нито един параметър, в редица се е подобрило. Като цялостна оценка към настоящия етап - да, лошо е състоянието. Секторът е дебалансиран и продължават усилията ни да го ребалансираме”, посочи Пламен Орешарски.

 

„Едно от обвиненията във вота, че сме задържали цените на електроенергията за гражданите и за бизнеса, показва може би фундаменталните различия в разбиранията ни за политики. По отношение на цените, аз винаги съм считал, че резервите вътре в системата са огромни и неефективността на системата не следва да се прехвърля и да се заплаща от българските потребители”, добави министър-председателят.