Ани Салич и Ники Дойнов тръгнаха из страната, за да проверят как Европа променя живота ни

Пет дни – пет места и един основен въпрос – как Европа променя живота ни? С тази мисия тръгнаха из страната водещите на Новините на Нова Ани Салич и Николай Дойнов. Под мотото "Кой в Европа? Говори България" двамата тръгнаха от най-далечния северозапад, за да стигнат до югоизточния край.

 

Тази сутрин за "Здравей, България" двамата водещи се включиха от Видин, който бедства след наводненията в страната през тези дни.

 

Областната управа там е взела превантивни мерки и защитната дига е допълнително укрепена. Местната власт се готви за приливната вълна, която ще дойде евентуално след около два дни. Тя беше отчетена в района на Австрия и Словения.

 

"Нивото на река Дунав от вчера спада и в момента е 811 см. За Видин критичната кота е 930 см, а след нея се обявява бедствено положение. Тази година, учейки се от 2006-а, когато Видин беше в критична ситуация, предприехме превантивни мерки, които се състоят в изграждането на допълнителни диги на три критични места", обясни областният управител инж. Кръстьо Спасов.

 

След Видин Ани Салич и Николай Дойнов продължават обиколката си към село Грамада, където хората са поискали референдум за отцепване от България. Повече ще разберете в Новините на Нова в 19.00 часа.