Хранителният комплекс е затворен до отстраняване на установените нарушения

Спряха дейността на фирмата, която доставя храна на президентството и Народното събрание. Причината - сериозни нарушения. Проверката е започнала по сигнал от така наречените тайни агенти в края на миналата седмица.

 

Рано тази сутрин хранителният комплекс е бил затворен до отстраняване на нарушенията. Това е и най-високата санкция, която може да бъде наложена. Според Агенцията по безопасност на храните фирмата не е имала система за самоконтрол и не е можела да гарантира безопасността на хората, които се хранят.

 

„Несъответствията са свързани със самото технологично оборудване, което не отговаря на изискванията, с липсата на определени дейности по системата за самоконтрол. Във всеки един момент дотук е имало риск, тъй като когато една фирма не може да гарантира, че системата е изрядна, тогава тя няма как и да гарантира че храната е изрядна”, коментират от БАБХ.

 

От президентството обаче опровергаха информацията и обясниха, че храната, приготвяна от въпросната кетърингова фирма не се доставя в администрацията на президента.