18-годишното момче било наръгано с нож от крадец, който се опитал да вземе колелото му

Убийството на 18-годишно момче в македонската столица Скопие предизвика голямо напрежение в града. Младежът бе убит вчера около 18:15 часа. Извършителят на нападението е задържан от полицията.

 

Насер нахлул в дома на Ангел и откраднал един велосипед. След това Ангел и баща му започнали да гонят крадеца, който ранил смъртоносно с два удара с нож в сърцето 18-годишния младеж, предаде БГНЕС.

 

Предположението, че убийците са етнически албанци, накара протестиращите около полунощ да тръгнат към квартал "Сарай", населен предимно с етническо албанско население. Македонската полиция успя да спре протестиращите, но напрежението в Скопие се запази, независимо от съобщенията за задържане на убиеца на абитурента

 

Тази сутрин общинските власти и кметът на Гьорче Петров призоваха компетентните органи и по-специално вътрешното министерство да направят всичко за нормализирането на положението и премахването на напрежението. След кървавия инцидент движението в квартала бе почти блокирано. Тази сутрин остана блокиран и входа в Гьорче Петров откъм град Тетово.