Това е част от на 30-дневно турне в Европа на Сегал и неговия Блус Бенд

Американският филмов актьор, продуцент, режисьор, майстор по бойни изкуства, музикант и заместник-шериф Стивън Сегал пристига в София през юни със своята „Steven Seagal Blues Band” за концерт в Борисовата градина, съобщават от София Филм Фест.


Като филмова звезда той дебютира през 1988 г. с главна роля в „Над закона”, а успехът и световната популярност го застигат след участието в „Под обсада” 1 и 2.


Паралелно с актьорските ангажименти и практикуване на айкидо, Сегал свири на китара и пише песни, които са включени в много от филмите му.


Стивън Сегал хваща китара за първи път на 12 години и оттогава не е спирал да свири блус. Любовта му към този жанр го събира на една сцена с едни от най-легендарните блусари в света като BB King, Bo Diddley и John Lee Hooker и др. От тях той черпи вдъхновение, като се учи и усъвършенства стила си.


През 2005 година дебютира с албума „Songs from the Crystal Cave” („Песни от кристалната пещера”), който е микс от поп-рок, кънтри и блус, включва и дует със Стиви Уондър. Албумът става бестселър на европейския пазар.


Втория си албум, озаглавен „Mojo Priest” от 2007 година, той промотира на турне заедно с групата си „Thunderbox” в САЩ и Европа.


През юни и юли тази година Сегал и неговия Блус Бенд са отново на 30-дневно турне в Европа, като в програмата на концертите е включена и датата за България.


Концертът в Борисовата градина ще е на 25 юни от 21:00 часа. Цената на билета е 50 лв., а за двама – 80 лв. Първите 200 билета са на промо-цена от 35 лв. В деня на концерта цената на билета е 60 лв.