Възможни са краткотрайни валежи в Западна България, на изток ще има слънце през целия ден

Тази сутрин над страната е предимно слънчево. Разкъсани облаци има в централните части на Дунавската равнина. Около и след пладне ще се развива купеста облачност, по-значителна в Западна България и планините, където са възможни и краткотрайни дъждове, придружени от гръмотевици. 

 

Без валежи ще бъде на изток, където слънцето ще грее почти през целия ден. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Температурите сутринта са от 9-10 градуса в котловините, до 15 -16 край морето.

 

Максималните температури ще са подобни на вчерашните - между 23 и 28 градуса, в крайните югозападни райони - до 30 градуса.

 

В планините преди обед ще има повече слънчеви часове. Следобед ще се развива купесто-дъжодвна облачност и на много места ще превали и прегърми. Температурите дори и по най-високите върхове ще са положителни, а на 1500 метра се очакват стойности до 13-14 градуса. Вятърът ще бъде до умерен от изток и временно ще се усилва по време на валежите.

 

До края на тази, както и в началото на следващата седмица, ще остане сравнително топло, но няма да липсват и валежи. Утре повече облаци и условия за превалявания ще има следобед над Източна България и планините. 

 

През почивните дни температурите ще останат без промяна и максималните ще са най-често между 23 и 28 градуса. Около и след пладне ще се развива купеста облачност, от която ще има условия за краткотрайни дъждове и гръмотевици, по-съществени в планинските райони. 

 

В началото на новата седмица ще вали на повече места, но ще остане сравнително топло. Възможни са и градушки. 

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.